"Wij brengen uw lichaam 
in balans"

Traditionele Thaise massage in Noordwijkerhout

Het vertrouwde adres waar uw lichaam op vakkundige wijze door middel van Thaise massagetechnieken in balans gebracht. 

U zult zich fitter en ontspannender voelen na een van onze behandelingen.

Bel ons voor meer informatie of een afspraak 
op nr.  06 - 231 780 90 

of email ons op : info@rueanthai-massage.nl

Zweedse massage

Bij Zweedse massage wordt gebruik gemaakt van de massagetechniek ‘Tapotement’. Deze techniek bestaat uit krachtige korte ‘slagen’ over het lichaam. De term tapotement komt van het Franse woord tapoter, wat zoiets als drummen of tappen betekent.

Tapotement

Alhoewel deze techniek misschien pijnlijk klinkt is het dit toch niet. U zult geen pijn van deze massagetechniek ondervinden. De ritmische slagen op uw lichaam volgen elkaar snel achter elkaar. Het effect van een tapotement is dat de spieren ontspannen worden en de zenuwuiteinden aan het werk zet.

Om blauwe plekken te voorkomen wordt niet te lang tapotement op dezelfde plek toegepast, hierna zal deze techniek worden afgewisseld met andere technieken zoals kneden en wrijven om zo de doorstroming van het bloed op gang te houden.

thai-massage-zweeds

Een Zweedse massagetechniek, Tapotement (korte slagen)

Een Tapotement kan op verschillende manieren worden uitgevoerd (laat je niet afschrikken door de nogal enge namen van deze methodes, ook een goed uitgevoerde tapotement is heerlijk!!)

Hakken

De eerste en waarschijnlijk meest bekende vorm van tapotement is het hakken met de zijkanten van de hand. Dit kan gedaan worden met een enkele hand, met twee handen die om en om hakken. Ook wordt dit wel eens gedaan door beide handen samen te voegen, hierdoor kan meer druk worden uitgeoefend en ook is dit minder vermoeiend voor degene die masseert.

Kommen

Bij het ‘kommen’ maakt de masseur een kom van zijn handen alsof hij water op wilt pakken uit een bak met water. De masseur brengt deze kom dan langzaam maar stevig neer op het lichaam. Dit geeft een zuig-achtig gevoel voor degene die de massage ondergaat. Deze lichtere vorm van tapotement wordt vaak gebruikt tijdens lichte massages.

Stompen

Stompen is, zoals je waarschijnlijk al vermoed, een hardere vorm van tapotement. De masseur balt hierbij licht zijn vuisten en klopt hiermee op het lichaam. Het gedeelte van de vinger tussen de eerste en tweede knokkel is wat contact moet maken met het gemasseerde lichaam. Deze methode wordt vaak afgewisseld met het tappen, waarbij alleen maar de vingertoppen worden gebruikt om licht op de spieren te tikken. De afwisseling van het hardere stompen en het lichtere tappen is zeer aangenaam. Het stompen kost wel erg veel energie, met wat oefening of door goed en gezond te leven (eet bijvoorbeeld eens Chiazaad!) zal je het langer vol kunnen houden

Plukken

Plukken is een vorm van massage waarbij de huid omhoog word getilt met de vingers, waarna hij weer losgelaten wordt. Het idee van het plukken is dat je de huid en onderliggende spieren iets optilt, zonder dat degene die gemasseerd wordt hier hinder van ondervind. Het plukken wordt gebruikt om de spieren voor te bereiden op zwaardere massage technieken.